The Flinstones meet the Jetsons.



Situated in the foothills of Mt. Yatsugatake, this vacation home gently incorporates the natural environment around it.


The fan-shaped design opening to the south means plenty of sun streams in during the cold winters: no matter the time of day there’s always a place to bask in the sun.


In contrast, strong summer sunshine is blocked by a roof and side walls that protrude beyond the façade, providing shade.


Windows in the north and south exterior walls bring cool breezes into the house. The result of these design strategies is a structure that is simple yet filled with a rich diversity of scenes.

architects: MDS
location: Yamanashi Prefecture, Japan
function: residence
project team: Kiyotoshi Mori + Natsuko Kawamura
structural system: wood (2F)
completion period: 2012
photographs: Toshiyuki Yano / Nacasa & Partners Inc.

[ source ]

View original post


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s